Kun alkaa niin ei saa loppumaan...edellisen sivun täydensin aukeamaksi toisella talvisella kuvalla, jossa kuopus on tuonut myös Pikku-Leijonan pakkaseen totuttelemaan. Lumitähtiä leijalee tässäkin.

Näitä silkkipaperitähtiä aloin leikellä oikein urakalla, silkkipaperia tuntuu vain riittävän ja riittävän loputtomiin. Siinä sujui aika mukavasti presidentin kutsuja katsellessa ja tähtiä silputessa. Alla taitteluohje sekä luonnoksia lumitähtimalleista. Muutama kuva myös joistain valmiista tähdistä, jotka päätyvät varmaankin paketti- ja joulukorttien koristeiksi.  

Näitä askarrellessa muistui mieleen ensimmäisen kouluvuoden joulunalusaika. Piirustustunnilla teimme erivärisistä silkkipapereista tähtiä. Kuvioita sai leikellä aivan oman taiteellisen inspiraation mukaan, mutta yksi sääntö oli: kärkeä ei saanut leikata pois, eli tähden keskustan piti olla ehjä. Tämä siitä syystä, että tähdet kiinnitettiin mustalle kartongille liimalla keskikohdastaan. Loppusilauksena tähtiin liimattiin vielä hieman hopehilettä. Minulla sakset lipsahtelivat väkisinkin ja useamman tähden saksin käyttökelvottomaksi. Opettaja ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen; silkkipaperia ei ollut tuhlattavaksi. Tästä minua ankarasti nuhdeltiin.  Tästä varhaisesta kokemuksesta johtuen varmaan varoin nytkin visusti leikkaamasta keskikohtaa. Kärkikohdan luona saksitessa alkoi hiukan aina hermostuttamaan.

Kyllä siitä koulutyöstä lopulta ihan upea tuli, ainakin äitini mielestä...

 

Tähtien taittelu:

 

Luonnoksia:

 

Valmiita tähtiä: